Bend Ničim Izazvan obeležava 10 godina karijere novim pesmama!

Predvodnici moderne balkanske pop-rock scene bend Ničim izazvan prvu deceniju rada obeležava objavljivanjem prvog EP-ja Pokorimo noć na kojem će se naći četiri nove pesme. Talentovani muzičari iz Vrbasa i Beograda odlučili su da svake srede, tokom narednih mesec dana, objave po jednu novu pesmu.

Brojnim fanovima na svom YouTube kanalupredstavili romantičnu pesmu Mesto za prve poljupce u kojoj će se mnogi prepoznati, a osvaja na prvo slušanje.

Prvi singl „Mesto za prve poljupce„, iako „noćna“ pesma, nikako nije mračna. Naprotiv! Pesma i spot su među najpozitivnijim stvarima koje su izašle iz naše kuhinje. U naredne četiri nedelje slavimo naš deseti rođendan izdavanjem nove pesme i spota na svakih sedam dana. Ovo je mesec u kojem sa novim EP-jem slavimo 10 godina postojanja – kaže Bojan Gluvajić i dodaje: Nakon tri izdata albuma ovo će biti naš prvi EP. Nismo imali nameru da to bude EP, ali su se jednostavno četiri pesme stilski i idejno poklopile. Odlučili smo da te crtice, neka naša sećanja, priče koje su do nas došle a koje su se pretočile u pesme, sakupimo u jednu celinu. Sve priče se dešavaju noću i otud naziv „Pokorimo noć“. Može se reći da je ovo i naš iskorak ka nekom još modernijem zvuku, ali ipak ostaje preoznatljivost benda Ničim izazvan.

Kao i većina prethodnih, i nove pesme su snimane u mostarskom muzičkom centru Pavarotti pod budnim okom producenta Đanija Pervana (Letu štuke, Darko Rundek).

Bend će narednih meseci i tokom leta imati brojne nastupe širom zemlje i regiona na kojima će predstaviti najbolje što su uradili za prvih deset godina, a proslava jubileja će kulminirati velikim beogradskim koncertom koji će biti održan 15. oktobra u MTS Dvorani.

Do tada ljubitelji njihove muzike mogu da uživaju u pesmama i spotovima na njihovom YouTube kanalu, kao i na svim muzičkim digitalnim platformama.

Izbornik