Elemental

Elemental je bend čija se muzička baza nalazi u rep zvuku, međutim, teško ju je svrstati u samo jedan muzički žanr. U njihovoj šarolikoj muzičkoj viziji mogu se prepoznati tragovi različitih stilova, što njihov muzički izraz čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnost ovog benda jesu jasni tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge – zajedno čine autentičan zvuk Elementala.

Elemental nikad nije bio bend koji je svoju muziku smatrao proizvodom, već umetničkim izražajem, a njihov iskren stav prepoznala je publika u celom regionu. Tokom godina Elemental je nastupio u mnogim gradovima Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

 Iako postoji od 1998. godine, bend koji su u početku činila tri MC-ja danas broji sedam članova. Muziku, stihove i aranžmane stvaraju sami i tokom godina su potvrdili da su vrsni muzički autori i izvođači. Osim što su odlični studijski muzičari, Elemental je potvrdio i da je jedan od najboljih koncertnih bendova. Prioritet ovog benda je blizak odnos sa publikom kroz koncertne nastupe.  

Elemental svakodnevno komunicira sa ljubiteljima njihovog zvuka putem interneta, Fejsbuka, Instagrama, Tvitera i Jutjuba.

Počeci Elementala sežu u 1998. godinu, kada su se okupili kao rep trojac i u toj postavi objavili dva albuma. Debi album Moj njegov i njen svijet (Kondorcomm) objavili su 2000. godine, a 2002. godine album Tempo Velegrada – Demiurg(Menart).

Poslednjih šest godina nastupaju u sedmočlanoj postavi, netipičnoj za rep formu, zamenjujući semplove odsviranim muzičkim deonicama. U toj postavi izdali su pet albuma:

Male stvari (2004)

Pod pritiskom (2008)

Vertigo (2010)

U redu je (2010)

Tijelo (2016)

Članovi Elementala su vokali Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, gitarista Erol Zejnilović, basista Konrad Lovrenčić, klavijaturista Davor Zanoški, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.

Facebook | Instagram | Twitter | Youtube | Bandcamp | Website

Izbornik