Ničim izazvan

Za koje domaće izvođače smatrate da su svojim opusom zaslužili da se njihova muzika svrsta u vrhunsku? Malo je onih koji su i posle decenije popularni na istom nivou, a još manje onih koji svakog dana postaju sve popularniji.

Bend Ničim izazvan bio je prijatno iznenađenje na domaćoj sceni, kada su 2011. godine u Vrbasu odlučili da svoje kompozicije predstave onima koji će u njima uživati. Grupu Ničim izazvan osnovali su Boris Bakalov, koji je ujedno jedan od glavnih vokala i gitarista, i Bojan Gluvajić, zadužen za stvaranje nota na električnoj gitari.

U proleće 2012. sarađuju sa Đanijem Pervanom, bubnjarom i producentom sarajevskog sastava Letu Štuke i Rundekovog Cargo Orchestra i iz te saradnje nastaje prvi singl O tebi.

Glasovima slušalaca pesma O tebi je krajem 2012. proglašena domaćim hitom godine na Radiju B92.

Redom su se nizali vrlo uspešni singlovi Živeti u prošlosti, Tužne devojke, Glas, Trideset, Bilo gde, koji su se konačno u aprilu 2014. godine našli na prvom albumu pod imenom Ničim izazvan u izdanju beogradske izdavačke kuće Lampshade media. Album je bio odskočna daska za visoku koncertnu aktivnost benda, koji je tokom 2014. i 2015. godine nastupao na većini festivala u zemlji i regionu.

U međuvremenu objavljeni su singlovi Rekla je, Bo bo bom, Dalijev brk, Beskućnik, koji su najavili drugi studijski album. Krajem novembra 2015. godine izašao je njihov drugi album Odlaziš? (Lampshade Media). Album je sniman u više navrata u studiju Šamarčina u Vrbasu. Produkcija je ponovo bila poverena Đaniju Pervanu, a na vokalnim deonicama u pesmi Beskućnik gostuje Darko Rundek.

Godine 2017. bend Ničim izazvan osvojio je titulu MTV Best Adria Act, koja se dodeljuje u okviru MTV EMA nagrada.

Ničim izazvan je koncentrisan na autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, različitim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom sakrivenom iza banalnosti koja nas okružuje.

Poslednji album Aurora (Lampshade Media, 2019) je dosad najozbiljniji poduhvat benda i u pesmama na tom albumu našlo se sve ono što su njihove ruke naučile i glasovi postigli prethodnih godina.

Singlom Hajde dođi da popraviš stvari, koji su objavili u oktobru 2019. godine, najavili su rad na četvrtom studijskom albumu, a nedavno su objavili singl Krhka, a ponosna.

Danas su jedan od omiljenih bendova na domaćoj i regionalnoj sceni.

Facebook | YouTube | InstagramWebsite

// ALBUMI //

Ničim izazvan – Ničim izazvan

SLUŠAJ

// SINGLOVI //

Ničim Izazvan – Beskućnik

SLUŠAJ

Ničim Izazvan – Bo Bo Bom

SLUŠAJ

Ničim Izazvan – Dalijev brk

SLUŠAJ

Ničim Izazvan – Ničim Izazvan

SLUŠAJ

Ničim Izazvan – Odlaziš?

SLUŠAJ

Ničim Izazvan – Rekla je

SLUŠAJ

Ničim Izazvan – Ljuto nebo

SLUŠAJ

Ničim Izazvan – Da li želiš

SLUŠAJ

Ničim Izazvan – Ko nam je ubio radio?

SLUŠAJ
Izbornik