Stereo banana

To, igranje rečima i notama, ne može niko osim njih. Oni su najgori, ali zato su i najbolji. Oni su propalice i budale isto toliko koliko su i geniji. Oni su i kurve i makroi u isto vreme. Oni su brži od metka, ali su i sporiji od kornjače. Oni sve vide, ali ne koriste oči. Oni su oči. Oni su Stereo Banana.Nepoznati autor

Stereo Banana je rodonačelnik žanra u muzici zvanog kungfuzija i nadaju se da će jednog dana u udžbeniku za muzičku kulturu dobiti svoj pasus.
Intergalaktička kaznena ekspedicija Stereo Banana, koju čine Nemanja Nedeljković Nemus i Marko Anđelković Naopak objavila je 2013. godine debi album pod nazivom naziv Šijemo sambu i u muzičku orbitu ih je lansirao singl Da li vi masturbirate pred grad?.

Prvog dana jeseni 2015. godine izašao je njihov drugi album Munje nebjeske, a albumu je prethodio singl Melem, koji je nedeljama bio na mestu MTV liste Domaćica.
Sa albuma Munje nebjeske najviše ih je proslavila pesma Nemoj da znojiš tehniku, zbog koje su u štampi stekli epitet domaćih Chemical Brothers-a.Spot za ovu pesmu, kao i većinu kasnijih video-materijala, režirao je i montirao Miša Ignjatoviić.

Eksplozivni niški dvojac gruva već duži niz godina, a do sada su nastupali na brojnim domaćim i regionalnim festivalima, kao što su EXIT, LoveFest, Seasplash, Backyard Art, Regius, Belgrade Beer Fest…

Za 2020. godinu planiran je izlazak nove ploče, a dotad preslušajte singl ili pogledajte animirani video-spot za pesmu Pričaju da kidamo (2019). Tematika pesme Pričaju da kidamo je čaršijska politika; viđenje određenog fenomena isključivo kroz jednu vizuru, istakao je Naopak.

Facebook | YouTube | Website

// ALBUMI //

Stereo Banana – Šijemo sambu

SLUŠAJ

Stereo banan – Munje nebeske

SLUŠAJ

// SINGLOVI //

Stereo banana – Mnogo dobri ljudi

SLUŠAJ

Stereo Banana – Pričaju da kidamo

SLUŠAJ

Stereo Banana – Don’t Let Me Blow

SLUŠAJ

Stereo Banana – Munje nebjeske

SLUŠAJ

Stereo banana – Vodokradice

SLUŠAJ
Izbornik